Over ons

Als de muren konden praten, dan zou u de mooiste verhalen horen over het roemrijke verleden van ’t Veerhuis. Net als haar voorgangers, ontvangt eigenaresse Merie Flikweert u warm en hartelijk. Het voelt als thuiskomen, zo horen we vaak van onze gasten.

’t Veerhuis heeft een lange traditie en naam op het gebied van gastvrijheid. In het jaar 900 stond bijna op dezelfde locatie, het eerste Veerhuis. In 1500 is het verhuisd naar de huidige plek. Door de eeuwen heen heeft ‘t Veerhuis als herberg, bruine kroeg, hotel en restaurant gediend.

In 1952 is het pand herbouwd op de kelders uit 1500, nadat het in de Tweede Wereldoorlog verwoest was. Daarna is er in 1996 een deel aangebouwd, de serre met hotelkamers, een suite en appartement. Sinds 2018 is Merie Flikweert de eigenaresse. 

Locatie

Naast deze rijke historie is de ligging van ’t Veerhuis in Wamel bijzonder. We zijn het enige hotel restaurant in Nederland op de zomerdijk met een groot en zonnig terras in de uiterwaarden. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Waal; de drukst bevaren rivier van Europa en op de skyline van Tiel.

Nog meer pluspunten zijn:

  • Onze ligging in landelijke omgeving, net buiten het dorp Wamel.
  • Privacy en rust omdat er geen directe buren zijn.
  • Met het voet- en fietsveer bent u in 5 minuten in de stad Tiel.
  • De ideale uitgangsbasis voor een paar dagen weg in eigen land. Steden als Arnhem, Nijmegen, Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch zijn binnen 30 minuten per auto te bereiken.
  • Prachtig vertrekpunt voor korte fietsvakanties in het Land van Maas en Waal of de Betuwe.
  • Startpunt voor heerlijke wandeltochten in de uiterwaarden alleen of onder begeleiding van een gids.
  • We zijn gemakkelijk te bereiken dankzij de korte afstand tot snelweg A15.
  • Dichtbij attracties als Ouwehand Dierenpark, Grebbeberg, Het eiland van Maurik, Tuinen van Appeltern, Glasmuseum Wipe out, Slot Loevestein, Kasteel Ammersoyen en recreatiegebieden de Gouden Ham en De Meent.

 

Hotel Restaurant 't Veerhuis in Wamel in de 20ste eeuw
Hotel Restaurant 't Veerhuis in Wamel in 2018
Luchtfoto van Hotel Restaurant 't Veerhuis in Wamel
ganzen zonsondergang hotel restaurant veerhuis wamel DSC 9416

't Veerhuis is gesloten

Geheel tegen onze intentie in, zijn wij helaas genoodzaakt de exploitatie van Hotel 't Veerhuis definitief te stoppen. Het is daarom op dit moment niet mogelijk een kamer te reserveren of een reservering te maken voor het restaurant of terras.

~~~

 Against our intention, we are forced to stop the exploitation of Hotel 't Veerhuis. Therefore it is at this moment not possible to book a room or make a reservation for the restaurant or terrace.

 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This