Luchtfoto hoogwater Hotel Restaurant 't Veerhuis in Wamel

Hoogwater in het land van Maas en Waal

Het seizoen is weer aangebroken dat er veel regen valt. Als er in het gebied waar de Rijn stroomt veel regen valt dan stroomt dit allemaal met de Rijn mee door de Waal naar de Noordzee. Vaak komt er later ook nog smeltwater van het ijs uit het Rijngebied bij.

In 1993 en in 1995 heeft het water zo hoog gestaan dat het water ook in Hotel ’t Veerhuis stond. In het hotel zelf is dit te zien aan 2 stenen bij de ingang. Veel mensen weten zich 1995 nog goed te herinneren. Hele gebieden langs de Maas en de Waal werden geëvacueerd.

Door de Gelderlander is hierover een boek geschreven. Op de voorkant staat een foto van Hotel ’t Veerhuis omringt door het water.

Hotel 't Veerhuis op de cover van het boek 'Op de vlucht voor het water'

Sinds die tijd is er veel werk verricht aan de dijken langs de rivieren. Zijn er overstroomgebieden ingericht. Gelukkig is er sinds 1995 niet meer zo’n hoge waterstand geweest dat dorpen en steden moesten worden geëvacueerd.

Ieder jaar weer is er hoog water. Het water komt bij het hotel bijna tot aan het terras. Rondom het hotel lopen de uiterwaarden vol water.

Veel gasten vragen zich gedurende het jaar wanneer het laag water is af, waar die 2 roestige palen voor zijn. Die voor het hotel staan midden in de uiterwaarden. Bij hoog water loopt de hele kom voor het hotel vol water en legt de veerpont aan bij het hotel.

Een prachtig gezicht. Het hotel is meestal gewoon bereikbaar met de Veerweg en op dat moment een mooie plek om te genieten van het hoge water.

Vanuit de hotelkamer of het restaurant geniet u onder het genot van bijvoorbeeld een warme kop soep, een warme chocomelk en een lekker taartje, lunch of diner van het prachtige uitzicht.

.

Bij hoog water vaart de veerpont tot aan de deur van Hotel Restaurant 't Veerhuis in Wamel
't Veerhuis omgeven door hoog water in de Waal
Hotel Restaurant 't Veerhuis in Wamel
ganzen zonsondergang hotel restaurant veerhuis wamel DSC 9416

't Veerhuis is gesloten

Geheel tegen onze intentie in, zijn wij helaas genoodzaakt de exploitatie van Hotel 't Veerhuis definitief te stoppen. Het is daarom op dit moment niet mogelijk een kamer te reserveren of een reservering te maken voor het restaurant of terras.

~~~

 Against our intention, we are forced to stop the exploitation of Hotel 't Veerhuis. Therefore it is at this moment not possible to book a room or make a reservation for the restaurant or terrace.

 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This